miercuri, 6 iulie 2016

Cum se manifesta anxietatea?

Anxietatea este una dintre cele mai frecvente afectiuni psihice prin care trece un om in urma unui soc, ce poate fi cauzat, printre altele, si de cresterea hormonilor, cum este cazul nasterii. Deoarece este o problema de ordin psihologic, anxietatea difera de la un individ la altul, insa exista anumite simptome care sunt aproape la fel in toate cazurile. In ceea ce priveste vindecarea acestei boli, exista numeroase tratamente, care pot include si medicamentatia, in fuctie de gradul in care se situeaza pacientul. Este important sa vizitati cat mai rapid un medic specialist si sa solicitati ajutorul in cazul in care va regasiti intr-o asemenea situatie.
Cum se manifesta anxietatea?
Medicii definesc anxietatea drept o emotie pe care fiecare dintre noi o simte mai mult sau mai putin pe tot parcursul existentei noastre. Cu toate ca de obicei anxietatea ajunge sa fie tratata atunci cand exista deja intr-o stare avansata, este bine sa vizitam un cabinet psihoterapeut preventiv. Anxietatea poate exista inca de la primele luni de viata, pana la cele mai inaintate varste.
Per total anxietatea este o modalitate prin care corpul nostru raspunde in fata unor stimului mai neplacuti si se manifesta printr-o stare puternica de neliniste, in care avem sentimentul ca se va intampla inevitabil ceva rau.
De ce apare anxietatea?
Intrebarea mai corecta pe care trebuie sa ne-o punem este aceea: cand apare anxietatea? De cele mai multe ori aceasta stare negativa apare in urma unui eveniment neplacut din viata noastra. In functie de persoana, anxietatea poate aparea chiar si de la un factor declansator minor, precum o nota mai mica la scoala sau un esec in viata amoroasa. De asemenea, aceasta problema psihologica poate sa apara si din cauza stresului unui viitor eveniment din viata noastra. Lucruri simple precum un interviu pentru un job, admiterea la facultate sau o viitoare nastere pot favoriza aparitia afectiunii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu