luni, 28 martie 2016

Bora Bora

Bora Bora este situata in atolul cu acelasi nume si este considerata o insula vulcanica. 

Atolul Bora Bora este asezat la 225 km nord-vest de Tahiti. Insula are o lungime de 6,5 km si o latime de 4 km. Atolul tine de colectivitatea  Polineziei franceze de peste mari franceze,
Turistii care vin aici fac snorkeling  si admira pesti tropicali. De asemenea, fac plimbare cu  jet ski-ul,  scuba diving,  sau aleg sa vada fauna oceanului Pacific. Altii aleg sa faca plimbari cu submarinul Spiritul Pacificului, chiar langa peretele de coral.

Si turul cu elicopterul este la mare cautare si parasailing-ul. Vizitele la ferma de perle situata pe insula principala sunt si ele la mare cautare, la fel si cele la Lagoonarium. Alti oameni fac Aqua Safari si Shark feeding. 

In trecut Bora Bora era numita Pola Pola, in traduce - primul nascut, dupa care a primit numele  de Bollabolla, iar acum Bora Bora. 

Bora Bora  este cunoscuta pentru lagunele sale cu ape de culoarea turcoazului, pentru intinderile mari  de nisip alb, dar si pentru statiuni turistice de lux cu oameni primitori. 

Una dintre singurele plaje de acces public la Bora Bora, este  Matira Beach, iar oamenii aleg sa vina aici. Apa este foartede curata, nisipul este moale si foarte pufos.In  Matira Beach sunt statiuni balneare, magazine si restaurante cu mancaruri bune.

Le Meridien Bora Bora este o alta mini-statiune in care turistii pot admira Muntele Otemanu . De asemnea, aici peisajul este spectaculos conturat in mijlocul insulitelor si al oceanului albastru. Turistii pot admira reciful de corali, fac scufundari, sau admira Sanctuarul Broastelor Testoase.

In Bora Bora are loc si popularul festival Heiva, care are loc in Vaitape. Festivalul este activitatea culturala din Polinezia Franceza si se tine pe o scena mare in golf.