luni, 18 ianuarie 2016

Rezerva o croaziera pe Marea Neagra cu info-croaziere.ro

O croaziera pe Marea Neagra ofera o oportunitate unica de a explora o regiune care ofera inca mult mister. O croaziera somptuosa pe acest teren fascinant va promite o bogatie de experiente lasandu-va cu o intelegere mai profunda a unor locuri interesante. Puteti admira comori antice, palate uimitoare si  minunate capodopere arhitecturale. 

Situata in coltul de est al Europei, Marea Neagra se invecineaza cu sase tari - Turcia, Bulgaria, Georgia, Romania, Rusia si Ucraina,  si este legata de Marea Mediterana prin Bosfor si stramtoarea Dardanele. Exista multe teorii despre cum marea si-a primit numele. O ipoteza comuna  merge inapoi la zilele in care grecii antici au numit-o "Marea inospitalier", pentru ca atunci era dificil de navigat si triburi feroce au trait de-a lungul malurilor sale. 

Alte sugestii sunt legate de apele adanci, sau concentratia bogata de microalge care dau o culoare negricioasa. Oricare ar fi originea, un lucru e sigur - nu e un loc sumbru. De fapt, este o comoara de obiective turistice si atractii istorice care rivalizeaza cu multe dintre cele gasite in vecinatate. Singurul lucru ii lipseste este duritatea, fiind o destinatie care asteapta sa fie descoperita. Deoarece unele dintre porturile sunt limitate de dimensiunea si numarul de nave pe care le pot ocupa, majoritatea navelor de croaziera din Marea Neagra sunt nave mici si mijlocii. 

Croazierele de la Marea Neagra sunt, de obicei de 7-14 nopti, desi cateva nave ofera traversari mai lungi. Impatimitii de istorie, in special, opteaza pentru doua saptamani, pentru a putea vedea cat mai mult din ceea ce are de oferit zona. Istanbul, unde Europa intalneste Asia, este poarta de acces principala la Marea Neagra, si multe itinerarii, fie ca incep, se termina sau includ orasul ca un important port de apel, de multe ori cu o sedere peste noapte pentru a putea vede punctele de interes, cum sunt  Moscheea Albastra si Marele Bazar. Sezonul de croaziera al Marii Negre incepe de la mijlocul lunii aprilie pana in octombrie.